Hjem » Praktikantens Hjørne – Uge 7

Praktikantens Hjørne – Uge 7

”Visionen er en børnevenlig verden, hvor børn og unges rettigheder bliver taget alvorligt!”

”Vi arbejder med afsæt i FN’s børnekonvention med at fremme de rettigheder i konventionen, som vi – som unge i Danmark – kan bidrage til at fremme ved en frivillig indsats.”

Og hvad er så det, tænker I måske. Det er et eksempel på en vision og en mission, i dette tilfælde fra Red Barnet Ungdom.

Det er nemlig lige præcis det, vi bruger rigtig meget tid på for tiden; at finde ud af, hvordan visionen og missionen skal lyde for De Frivilliges Hus i Viborg. Visionen er den drøm, som vi har for vores målgruppe eller sag og missionen er, hvilken opgave vi er sat i verden for at løse, som kan gøre visionen til virkelighed. Det er en opgave, der kræver, at man er helt skarp på, hvad det egentlig er man gør, og hvad man gerne vil, og så formulere det med ganske få ord. Hvordan koger man alt, hvad De Frivilliges Hus laver, ned til noget, der mest af alt minder om et tweet – samtidig med at det skal være fængende. En spændende, men også lidt frustrerende opgave, der samtidig er hamrende vigtig, da den skal sidde lige i skabet!

Der har dog også været tid til en lille udflugt for mit vedkommende. Jeg skulle holde et oplæg på JobIgen om frivillighed og netværk. Denne gang var det en solotur, så det i sig selv var udfordrende, men også rigtig givtigt og bekræftede mig i, at jeg har ramt helt rigtig med min praktik i De Frivilliges Hus. Jeg er blevet grebet af formidlingsdelen, og det er fedt at kunne tage udgangspunkt i min egen fortælling om netværk (og tidligere mangel på selv samme) og derved fortælle om en af de mange positive ting ved frivilligt arbejde. Jeg vil slutte denne uges indslag med et eksempel fra mit besøg på JobIgen, som beskriver, hvorfor jeg synes det jeg laver, er fedt. En samtale på to-tre minutter med en kursist, der startede med at beskrive hvordan vedkommende mødte sin bedre halvdel igennem sit netværk, og til at vi to minutter efter var kommet på en konkret projektidé. For lige at understrege – på tre minutter!

Husk nu, at der er kaffe på kanden hvis du går med en god idé, du kunne tænke dig at snakke om.

– Skrevet af Martin Lindstrøm, som er i praktik i De Frivilliges Hus fra februar til juni 2018.
Martin studerer til daglig på Administrationsbacheloruddannelsen på VIA University, er meget engageret i den frivillige forening Ventilen, er lokalpolitisk engageret og brænder for socialområdet.