Hjem » Selvhjælpsgrupper

Selvhjælpsgrupper

På denne side kan du finde en oversigt over vores nuværende grupper samt grupper der er på vej til at starte.

 

Vi starter løbende grupper op, når der er deltagere nok til at samle en gruppe (ca. 5-8 deltagere). Hvis du har et ønske om at komme i en gruppe, der ikke figurerer på vores liste, er du velkommen til at kontakte os så kan du blive skrevet på ventelisten, måske er der andre der har kontaktet os om samme tema.

 

Alle grupper bliver startet op af en frivillig som vil hjælpe gruppen godt i gang.

Grupper for voksne

Kom videre mand!

Måske er du blevet skilt, opsagt eller er stressramt. Måske har du bare brug for et nyt fællesskab, der kan bringe dig videre?
- Så er "Kom Videre Mand" noget for dig.

Eksempler på målgrupper:

Stress:
• Er du stresset eller ved at blive det?
• Vil du gerne undgå stress?
• Virker det hele uoverskueligt?

Skilsmisse/parforhold:
• Står du midt i en skilsmisse?
• Prøver du at forhindre et parforholdsbrud?
• Har du svært ved at komme videre efter en skilsmisse?

Ledig:
• Er du ledig eller opsagt?
• Ønsker du at komme videre efter en opsigelse eller ledighed?

Over otte uger mødes otte mænd. Gruppen har en frivillig, mandlig gruppeleder, der guider deltagerne igennem et afprøvet og dokumenteret effektfuldt forløb. Vi starterløbende "Kom Videre Mand" grupper op. Kontakt os hvis du vil være eller hvis du vil høre mere om tilbuddet.

Hvis du vil tilmelde dig eller du vil høre mere om tilbuddet kontakt koordinator
Rikke Brøndum
mail: rikke@dfhstationen.dk
telefon: 21 23 24 82

Hvis du vil læse mere om "Kom videre Mand", så se her:
www.komvideremand.dk

Angst og depression
Kroniske smerter
NAUK netværksgruppe
Forældregruppe
Sorggruppe for Voksne
Gruppe for pårørende

Grupper for børn

Vi starter løbende grupper op efter behov og interesse. Her kan du læse om de grupper som snart starter op. Den præcise dato for opstart er stadig uvis, men kontakt os allerede nu for at komme til en forsamtale og blive skrevet på ventelisten.

Sorggruppe for børn

Børn i sorg er ofte i dårlig trivsel og dette kan have langsigtede konsekvenser, både socialt og fagligt for børnene og familien som helhed.

Vi har derfor startet "Sorggruppe for børn" i Viborg og omegn hos De Frivilliges Hus. Sorggruppen for børn mellem 6-14 år og er et gratis tilbud, hvor barnet har mulighed for at være sammen med andre børn, der også har mistet og er i sorg.

Grupperne varetages af to fagprofessionelle frivillige, der begge har
socialpædagogisk baggrund og en efteruddannelse i facilitering af børnegrupper
hos Center for Familieudvikling. Derudover har de fri villige gruppeledere også indgående viden om børn og sorg bl.a. igennem Jes Diges kursus “Skyggebørn”.

Gruppen mødes hver anden tirsdag i lige uger fra kl. 16:00-17:30 i De Frivilliges Hus -Stationen. Det er en åben gruppe og man kan komme så længe der er behov for det.

Gruppen faciliteres således, at der tilbydes hjælp til børnene med at sætte ord på deres oplevelser, tanker og følelser. For de yngre børn kan tilbydes aktiviteter imens man taler, f.eks. sidder man og tegner eller leger med Play Mobil, da det ofte kan være nemmere at tegne eller vise det med figurer fremfor at kun fortælle.

Sorggruppen giver børnene mulighed for at kunne spejle sig i andre børns oplevelser og fortællinger om deres sorg, og kan herigennem være med til at give barnet følelsen af, ikke at stå alene med sin sorg. Selv om man i familien sagtens kan være gode til at tale om den afdøde og sørge sammen, så kan det være meget givende for barnet at få lov til at sætte ord og følelser på deres sorg, og fortælle om den de savner, til nogle uden for familien og dele dette med børn i lign. situation.

Hvis du gerne gerne vil henvise et barn til tilbuddet eller hvis du har lyst til at høre mere, så kontakt:

Kristina Larsen
mail: kristina@dfhstationen.dk
telefon: 22 97 98 92

 

De Frivilliges Hus - Stationen
Ll. Sct. Hans Gade 7-9
8800 Viborg

Søskendegruppe