Hjem » Praktikantens Hjørne – Uge 11

Endnu en travl uge i De Frivilliges Hus er veloverstået. I denne uge har vi afholdt FrivilligBørs i Karup, så det har fyldt meget. Det var et rigtig godt arrangement, hvor der blev indgået rigtig mange gode aftaler, og i det hele taget var der bare en rigtig god energi til børsen, som også kan ses i de billeder, der ligger her på Facebook. I den kommende uge skal disse aftaler så renskrives og sendes ud til dem, der har indgået aftalerne, så vi kan få sat en fin sløjfe på FrivilligBørs – Karup. Jeg synes det var interessant at komme ud i kommunen og se, hvordan foreningslivet klarer sig udenfor Viborgs byskilt, og det var en rigtig positiv oplevelse.

I en kommune af Viborgs størrelse er der en hel reel problemstilling i det faktum, at der geografisk kan være rigtig langt rundt til de forskellige foreninger i de mange oplandsbyer. Et arrangement som det vi lige har afholdt viser jo, at foreningslivet tager godt i mod de initiativer vi tilbyder – så hvordan holder vi fast? Hvordan får vi kontinuitet i forhold til foreningsservice i byerne i Viborg Kommune som ikke er Viborg By? Er det et spørgsmål om, at det er nok at holde enkelte større arrangementer med jævne mellemrum så vi på den måde viser flaget, eller er der efterspørgsel nok til at det ville være en ide at have kontortider i andre byer i kommunen? Det har været forsøgt før, og, så vidt jeg har forstået, uden den store succes, men hvis man ser tilbage på den seneste valgkamp i forbindelse med kommunalvalget var et af de helt store temaer jo netop landdistriktspolitik samt hvordan man sikrer, at alle føler sig hørt og set i den store Viborg Kommune. Så, kære læsere, hvad tænker I? Har I nogle gode ideer til, hvordan De Frivilliges Hus bliver bedre i arbejdet med oplandet, og har I en fornemmelse af, at De Frivilliges Hus og de kompetencer vi har overhovedet er efterspurgt udenfor Viborg By?

– Skrevet af Martin Lindstrøm, som er i praktik i De Frivilliges Hus fra februar til juni 2018.
Martin studerer til daglig på Administrationsbacheloruddannelsen på VIA University, er meget engageret i den frivillige forening Ventilen, er lokalpolitisk engageret og brænder for socialområdet.