Hjem » Praktikantens Hjørne – Uge 8 & 9

Det har været et par korte uger for mit vedkommende på grund af påske og influenza, så der er ikke så meget at fortælle om dagligdagen i praktikken. Dog, nærmer vi os med hastige skridt nogle spændende arrangementer i De Frivilliges Hus, såsom det førstkommende temamøde om ungdomsfrivillighed. Jeg har også et projekt i tankerne jeg vil kaste mig ud i, som både giver mening for De Frivilliges Hus og min praktikopgave og det skal jeg nok løbende holde jer opdaterede på.

Jeg har i de seneste par uger haft god tid til at tænke over, hvorfor jeg egentlig er så glad for min praktik og hvad den giver mig i forhold til min uddannelse og det vil jeg forsøge at skrive lidt om. For det første er jeg glad for min praktik, fordi jeg har fundet ud af jeg gerne vil arbejde et sted som de Frivilliges Hus, når jeg engang er færdiguddannet. Et sted som arbejder med socialt udsatte og arbejder på en måde, som er med til at skabe de bedste forudsætninger for netop denne gruppe.

Samtidig har praktikken vist mig at lige netop min uddannelse, er rigtig god til den del af arbejdsmarkedet jeg gerne vil ind på. Min uddannelse er god fordi jeg kan lidt af det hele. Paradoksalt nok er det noget af der har irriteret mig mest, når folk har spurgt hvad min uddannelse er og kan, at vi netop kan lidt af alt, for det gør det svært at sige lige præcis det her er jeg hamrende skarp på. Men når man så sidder et sted som De Frivilliges Hus, synes jeg personligt at det bliver en styrke at jeg lige netop kan lidt af alt. I De Frivilliges Hus sidder der kun to fuldtidsansatte som skal kunne rumme alle arbejdsopgaver blandt andet økonomi, jura, organisation, det politiske aspekt og meget andet. Det betyder at man skal kunne begå sig på alle områder, hvilket er lige præcis det en administrationsbachelor kan.

– Skrevet af Martin Lindstrøm, som er i praktik i De Frivilliges Hus fra februar til juni 2018.
Martin studerer til daglig på Administrationsbacheloruddannelsen på VIA University, er meget engageret i den frivillige forening Ventilen, er lokalpolitisk engageret og brænder for socialområdet.