Hjem » Praktikantens Hjørne – Uge 4

Praktikantens Hjørne – Uge 4

Endnu en uge gået, og jeg synes simpelthen det går for stærkt. Det har været en uge, hvor jeg igen har haft nogle spændende møder blandt andet hos JobIgen, hvor der blev snakket om, hvordan man kunne gøre oplæg om frivillighed og netværk endnu skarpere, hvilket var spændende. Som jeg beskrev i sidste uge er det en udfordring, jeg har bedt om fra start af, og jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere fanget af netop den opgave det er at holde nogle gode oplæg. Når min praktik er slut, skal det afrundes med en skriftlig opgave, og det ligger selvfølgelig hele tiden og lurer i baghovedet, især fordi jeg bliver ved med at stille spørgsmålstegn ved, hvordan man kan gribe det an og gøre det interessant. Så det har passet rigtig godt, at jeg i denne uge har haft et møde med en af mine medstuderende, der også arbejder med frivillighed som en del af hendes praktik. Vi blev enige om, at det jo giver god mening at bruge hinanden i praktikken og måske også i forbindelse med opgaven, så det skal vi have snakket lidt mere om løbende.

Det har også været ugen, hvor jeg har fået et par politikere i tale omkring det at lave frivilligt arbejde, samt hvilken position et frivilligcenter kan have i samfundet. Det har været interessant, men jeg kunne nu godt tænke mig et par stykker mere at snakke med det om. Så hvis du selv er politiker eller kender en politiker, så kom endelig forbi til en kop kaffe!

Det blev en temmelig overordnet fortælling om min uge, men så vil jeg til gengæld runde af med et par spørgsmål, som jeg har brugt meget tid på at tænke over, og som du, kære læser, kan hjælpe mig med at besvare. Hvordan får vi gang i noget mere samarbejde på tværs af foreningerne i frivilligt regi? Er det bedst at have foreninger, der har samme målgruppe, så de på den måde har noget til fælles? Eller vil det være smart at have to meget forskellige foreninger, som kunne opdage et fælles samarbejde, som måske ikke umiddelbart er så åbenlyst. Jeg synes, det er en svær nød at knække. Det sidste spørgsmål nævnte jeg også kort i sidste uge: Hvordan får vi erhvervslivet mere involveret i den frivillige indsats? Jeg ser så meget potentiale her! Så hvis du sidder derude i erhvervslivet med nogle ideer, så skriv endelig til mig (eller endnu bedre: kom forbi til en kop kaffe og lad os snakke!).

– Skrevet af Martin Lindstrøm, som er i praktik i De Frivilliges Hus fra februar til juni 2018.
Martin studerer til daglig på Administrationsbacheloruddannelsen på VIA University, er meget engageret i den frivillige forening Ventilen, er lokalpolitisk engageret og brænder for socialområdet.