Hjem » Praktikantens Hjørne – Uge 3

Så kom vi på den anden side af ferien og det har man tydeligt kunne mærke i De Frivilliges Hus. Der har været flere mennesker i huset og telefonen har også lydt lidt oftere, hvilket jo er rart. Men hvad har jeg så lavet i denne uge? Jo, jeg har været til møde med Anne Christine fra Viborgegnens Erhvervsråd, for at snakke lidt om hvad erhvervslivet egentlig tænker om De Frivilliges Hus og frivillighed generelt. Det var rigtig interessant at være til det møde, fordi jeg personligt ser et kæmpe potentiale i at man får alle parter til at arbejde endnu mere sammen om at gøre noget ved sociale problemstillinger. Jeg synes vi fik nogle gode bolde i luften til mødet, så det må siges at have været en stor succes. Jeg synes personligt det er så vigtigt at få erhvervslivet i tale hvis man virkelig har ambitioner om at stå endnu stærkere som frivilligcenter. Jeg har fra praktikkens start talt med Mikkel om at jeg gerne vil holde oplæg både for ham men også når vi er ude af huset for at udfordre mig selv på noget jeg ved jeg kan blive bedre til. Det må man sige der er blevet lyttet til i denne uge jeg har nemlig været med ude og holde oplæg om frivillighed og netværk, hvilket jeg synes har været rigtig spændende. Vi har to gange været på sprogskolen og så har vi også været en tur på jobigen og fortælle. Jeg synes det har været en spændende opgave, fordi jeg får mulighed for at fortælle om mine erfaringer med frivilligt arbejde og hvilken gavn jeg har haft, af at lave frivilligt arbejde. Samtidig har det også været en opgave at dykke ned i lovstoffet omkring frivillighed, når man for eksempel er på dagpenge, altså hvad må man og hvor meget. Som det sidste vil jeg fortælle at min løbende opgave vedrørende § 18 og de nye kriterier for tildeling af den statslige grundfinansiering, stadig er i fuld gang.

Døren er stadig åben her så kom endelig forbi og få en snak, jeg har faktisk også te hvis du ikke lige er til kaffe.

– Skrevet af Martin Lindstrøm, som er i praktik i De Frivilliges Hus fra februar til juni 2018.
Martin studerer til daglig på Administrationsbacheloruddannelsen på VIA University, er meget engageret i den frivillige forening Ventilen, er lokalpolitisk engageret og brænder for socialområdet.